Hlavní obsah

Hyundai plánuje auto v obýváku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Na veletrhu CES v Kalifornii ukázal Hyundai svoji vizi budoucnosti. Ne vizi auta samotného, ale propojení člověka, domácnosti a auta. Naprosté propojení.

Foto: Hyundai

Hyundai Mobile Vision

Článek

Představte si, že Hyundai chce, aby auto bylo součástí interiéru. Aby prostě zaparkovalo na vyhrazeném místě v domě, otevřelo celou stranu a střechu vozu a stalo se součástí interiéru. Jejich koncept Hyundai Mobile Vision by mohl být dokonce tak velkou součástí obýváku, že by se dala i vysunout sedadla, která by se tak stala nábytkem.

Auto by tak bylo vlastně součástí domácnosti. Lidé by v práci do něj nasedli, sundali by si boty, kravatu, sako, udělali by si v kávovaru svůj oblíbený druh kávy a vysedli doma už v papučích a šli třeba rovnou do sprchy, aby ze sebe smyli únavu.

Foto: Hyundai

Hyundai Mobile Vision

A nejen to. Auto po cestě by reagovalo i na emoce řidiče a dokázalo by je vyhodnocovat a podle toho upravovat třeba hudbu, osvětlení nebo pozici sedadla.

Součástí prezentace značky Hyundai na CES ale byl i jeden návrh trochu realističtější. Jde o elektrokoloběžku, která je skládací a je malá, že se může stát součástí dveří elektrického Hyundaie Ioniq.

Foto: Hyundai

Koloběžka od Hyundaie

Foto: Hyundai

Koloběžka od Hyundaie

Na řídítkách je u palce malý ovladač, který řídí rychlost pohybu koloběžky. Když je koloběžka složená a zasazená do dveří, automaticky se dobíjí.

Hyundai o této koloběžce hovoří jako o „cestě na poslední míli“, tedy o přibližovadle, které pomůže překonat ten poslední malý kousek mezi vozem a třeba prací.

Foto: Hyundai

Koloběžka od Hyundaie

Foto: Hyundai

Koloběžka od Hyundaie

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám