Hlavní obsah

Hyundai odhalil luxusní sedan Genesis

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Korejská automobilka ukázala první dva snímky nové generace luxusního sedanu Genesis. Nový model si údajně vyžádal investici 500 miliard wonů (8,8 miliardy korun), samotný vývoj pak trval čtyři roky. Prodávat se bude i v Evropě, kam dosud mířily pouze šedé dovozy.

Foto: Hyundai

Hyundai Genesis (2013).

Článek

Nový genesis na trhy zamíří v roce 2014, nově bude k dostání i na většině evropských trhů. Hyundai k novému modelu, jehož cílem budou luxusní sedany Audi, BMW a Mercedesu, zatím kromě oslavných, nicneříkajících frází mnoho neřekl.  Přesto několik detailů vyplulo na povrch.

Známé je například to, že karoserie bude vyrobena z vysokopevnostní oceli, o materiálech jako hliník ale tisková zpráva nehovoří. U popisovaného modelu bude použit variabilní převod řízení (jednoduše řečeno v prudkých zatáčkách nemusíte na volantu přehmatávat) spojený s elektrickým posilovačem.

Foto: Hyundai, Novinky

Hyundai Genesis

V nabídce bude rovněž pohon všech čtyř kol HTRAC, standardně jsou poháněná kola zadní nápravy. V nabídce bude 3,8litrový šestiválec a pětilitrový osmiválec (oba benzínové), jejich výkon či spotřebu ale Korejci zatím neprozradili.

Foto: Hyundai

Hyundai Genesis (2013)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám