Hlavní obsah

Ford po dvou letech od premiéry zveřejnil maximální rychlost u supersportu GT

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Poprvé se supersportovní Ford GT ukázal v roce 2015. V květnu 2016 americká automobilka oznámila, že všech 500 kusů má svého majitele (aniž by byla stanovena konečná cena). O mnoho dalších měsíců později Ford zveřejnil nejvyšší rychlost.

Foto: Ford

Ford GT (2015)

Článek

Nejprve to nejdůležitější: nejvyšší rychlost u modelu Ford GT činí 347 km/h. Zajímavé je, že zrychlení 0-100 km/h zatím automobilka nezveřejnila. GT je na svůj výkon mimořádně lehké, váží pouhých 1385 kilogramů.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Ford GT

O pohon supersportovního kupé, které svým vzhledem odkazuje na původní dvě generace gétéček, se stará dvakrát přeplňovaný vidlicový šestiválec o objemu 3,5 litru s výkonem 600 koní (441 kW).

Výkon se přenáší na zadní kola prostřednictvím sedmistupňové dvouspojkové převodovky. V kombinovaném režimu GT každých sto kilometrů spotřebuje 16,8 litru benzínu.

Nakonec se prodá tisíc Fordů GT

Pneumatiky Michelin Pilot Super Sport Cup 2 o průměru 20 palců byly vyvinuty přímo pro tento model. Brzdové kotouče jsou vyrobeny z karbon-keramického kompozitu. Dvoudveřové sportovní kupé využívá lehkých materiálů, jako jsou hliník a uhlíková vlákna.

Ford GT přijde na necelých 11 miliónů korun. Automobilka jej vyprodala za jediný měsíc, o auto mělo zájem 6500 zákazníků, štěstí mělo jenom 500 z nich. Ford nakonec vyrobí dvakrát tolik vozů, než plánoval, výroba poběží tempem 250 modelů GT / rok.

Foto: Ford

Ford GT (2016)

Foto: Ford

Ford GT (2015)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám