Hlavní obsah

FCA a PSA chtějí dokončit fúzi dříve, i kvůli současným nejistotám v průmyslu

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnosti Fiat Chrysler a PSA naléhají na dokončení své fúze před plánovaným termínem. I kvůli aktuálním výzvám v automobilovém průmyslu spojeným s koronavirem či elektromobilitou. Uvádí to server Autonews Europe s odvoláním na zdroje uvnitř automobilek, které nechtěly být jmenovány.

Foto: Stellantis

Logo skupiny Stellantis

Článek

Obě společnosti, které by vytvořily čtvrtou největší automobilku na světě, mají podle zprávy v úmyslu dohodu uzavřít do konce ledna. Dosud se zástupci automobilek vyjadřovali spíše o konci prvního čtvrtletí.

Schválení od evropského antimonopolního úřadu se očekává do konce roku, a i pokud tento předpoklad nevyjde, společnosti chtějí podle zdrojů uspořádat setkání s dosavadními akcionáři 4. ledna.

Po spojení se bude nový gigant v automobilovém průmyslu jmenovat Stellantis. Oba velcí hráči díky spojení očekávají roční úspory až 5 miliard eur, v přepočtu 130 miliard korun.

Některé modely nepřežijí spojení PSA a FCA. Kosit se má na obou stranách

AutoMoto

Stellantis má oznámit svoji úplnou řídící strukturu rovněž v lednu. Podle zdrojů se očekává, že generální ředitel společnosti Fiat Chrysler Mike Manley zůstane v důležité roli. Carlos Tavares z PSA již byl jmenován generálním ředitelem subjektu.

Reklama

Výběr článků

Načítám