Hlavní obsah

Evropské vzkříšení modelu SsangYong Korando

Novinky, fra

Zatímco do Česka se chystá návrat značky SsangYong, na autosalon do Ženevy přijede její nový model Korando. Model, který by měl být jedním ze základních pilířů nové expanze v Evropě.

Foto: SsangYong 2x

Takhle se prozatím ukázal nový SsangYong Korando.

Článek

Korando není neznámé auto ani pro české motoristy. Tohle auto se tu prodávalo, a dokonce ve dvou generacích. Ta první vypadala poněkud zvláštně, ta druhá byla už celkem pěkná. Jenže prodeje byly vždy dost mizerné a firma jako taková se dostala do tak velkých finančních problémů, že nejen u nás skončila. Záchrana se ale povedla, teď už má firma znovu choutky na světové trhy.

A zatímco k nám se už chystá návrat značky, jeden z modelů, na kterém by měly světové prodeje stát, se ukáže v Ženevě. Korando bude vycházet z konceptu e-SIV, který vypadal docela povedeně.

Foto: SsangYong

Koncept SsangYong e-SIV

Ovšem nejvíc zajímavé bude jistě to, co je ukryto pod kapotou. Tam se totiž objeví zcela nové motory. Bude tu patnáctistovka v zážehové verzi, šestnáctistovka ve vznětové, ale také hybridní verze, a dokonce i čistě elektrický pohon. Ten nabídne 140 kW a kapacitu akumulátorů 61,5 kWh, což jsou hodnoty z konceptu, ale prý by se měly promítnout i do sériového modelu.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

SsangYong Korando D20DFT

Model pod současným kódovým označením C300 by se měl začít vyrábět ještě letos, ale patrně nejdřív pro jihokorejský trh a teprve posléze po naběhnutí výroby i pro další země.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám