Hlavní obsah

Evropská vlna veder omezuje silniční dopravu

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Velmi vysoké teploty se podepisují i na silniční dopravě. Některé dálnice v Německu vlivem vysokých teplot mohou mít zhoršený povrch, a tak jim byla omezena rychlost. Do Paříže zase nesmí stará auta.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Horký vzduch z Afriky, který atakuje Evropu, má na svědomí i silniční dopravu. V Německu už ministerstvo dopravy rozhodlo na některých dálnicích omezit rychlost na 120 km/h, a dokonce i 100 km/h, protože jejich kvalita se v horku prudce zhoršuje.

Nejvíc omezení má východní spolková země Sasko-Anhaltsko. Omezení jsou ale i na dalších dálnicích a záchranné složky či asistenční služby jsou v pohotovosti, aby poskytovaly pomoc v kolonách, kde lidé se svými vozidly uváznou.

Ve Francii, která hlásí teploty 39 °C od Pyrenejí až po německé hranice, zatím žádné větší problémy na dálnicích nejsou, ovšem výrazně se vlivem teplot zvyšuje znečištění automobilovými emisemi ve městech. Paříž tak zakázala vjezd do centra města všem starším vozidlům. Toto opatření se týká 60 % všech aut, která se pohybují v intravilánu Paříže.

Je možné, že k podobnému kroku sáhnou další města. Vždyť ve Francii panují stejné teploty jako ve Španělsku, a to i v jinak chladnějších oblastech.

Reklama

Výběr článků

Načítám