Hlavní obsah

Druhá generace BMW X3 vstoupí v listopadu na český trh

Novinky, Martin Žemlička

Mnichovská automobilka zveřejnila první informace o nástupci středně velkého SUV, jenž BMW prodává pod označením X3. Uvedení modelu na český trh je stanoveno na 20. listopad, ceny zatím tuzemský importér nestanovil.

Článek

Při uvedení do prodeje bude nové BMW X3 nabízeno pouze s dvojicí pohonných jednotek. Jednou z nich bude čtyřválcový turbodiesel modelu BMW X3 xDrive20d s výkonem 135 kW/184 k. To je o  5 kW více oproti současnému motoru a spotřeba paliva zároveň klesla o 14 procent na 5,6 l/100 km. Druhou možností je provedení BMW X3 xDrive35i s přeplňovaným zážehovým řadovým šestiválcem o největším výkonu 225 kW/306 k.

Nové BMW X3 má ve standardní výbavě pohon všech kol BMW xDrive, který umožňuje elektronicky měnit poměr rozdělení točivého momentu mezi přední a zadní nápravu. Řídicí jednotka tohoto systému, která je propojena se stabilizačním systémem DSC (Dynamic Stability Control), dokáže rozpoznat a potlačit začínající nedotáčivost nebo přetáčivost. Pohon všech kol xDrive má údajně větší ochotu k zatáčení. Toho bylo dosaženo větší preferencí zadní nápravy.

Novinkou je příplatkový systém Performance Control, který současným přibrzděním zadního vnitřního kola v zatáčce a mírným přidáním plynu zajišťuje větší ochotu vozu k zatáčení.

Nové BMW X3 přichází s novým podvozkem - oddělená spodní ramena a tlumicí vzpěry vpředu a víceprvkové zavěšením zadních kol. Posilovač je elektrický s funkcí Servotronic, tedy s degresivním účinkem v závislosti na rychlosti jízdy. X3 je první BMW z řady X, které může být vybaveno aktivními tlumiči Dynamic Damper Control a funkcí Dynamic Drive Control. V příplatkové výbavě je nově head-up displej, připojení k internetu nebo couvací kamera.

Nové BMW X3 je dlouhé 4648 mm, rozvor náprav činí 2810 mm. Zavazadlový prostor má velikost 550 litrů v základním uspořádání, sklopením zadních sedaček lze zvětšit na 1600 litrů. Uvedení modelu na český trh je stanoveno na 20. listopad, ceny zatím tuzemský importér nestanovil. Druhá generace X3 s interním označením F25 se bude vyrábět ve Spojených státech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám