Hlavní obsah

Dostupné SUV-kupé Renault Arkana se údajně chystá i do Evropy

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Pokud vám na trhu chybí něco jako dostupné BMW X6, Renault možná bude mít řešení. Slova produktového šéfa francouzské automobilky totiž naznačují, že Arkana nezůstane jen v Rusku.

Foto: Renault

Renault Arkana

Článek

O Renaultu Arkana se před více než rokem hodně mluvilo. Vždyť segment SUV se sníženou střechou v podstatě vynalezlo BMW se svou X6 a od té doby zůstával vyhrazen prémiovým značkám. Renault to měl změnit, ovšem Arkana nakonec zůstala vyhrazena ruskému trhu.

Foto: Renault

Elegance ani světlá výška Arkaně nechybí.

Francouzský web DownShift nyní ale přichází s informací, že tomu tak nadále nebude. Odkazuje se na produktového šéfa Renaultu, Kassaie Koupaie. Podle něj se má Arkana v roce 2021 představit v evropské verzi a zařadit se mezi Captur a Kadjar.

Renault představil kupé-SUV Arkana, stojí na základech Dacie

AutoMoto

Ovšem neobejdete se to bez úprav na technice, možná i lehké modifikace vzhledu. Odlišné mají být motory, což je vzhledem k přísnějším unijním emisním předpisům logické.

Vzhledem k tomu, že Arkana stojí na starších základech a příbuzná je v dnešní době především s Dacií Duster, vyloučeno není ani to, že by evropská verze stála na úplně odlišné plošině než té ruské.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám