Hlavní obsah

Dodge Nitro ve výrobě, přijde i k nám

Novinky,

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V závodě Toledo North byla spuštěna výroba nového modelu značky Dodge, která nese název Nitro. Toto SUV představené v konceptu na loňském frankfurtském autosalonu zanedlouho přijde i na náš trh s trojicí motorů.

Článek

Dodge Nitro je SUV střední velikosti, které sází na nově zavedenou linii muskulaturního vzhledu. Jeho základ je společný s Jeepem Liberty (v Evropě označovaným jako Cherokee).  S ním také sdílí jednu výrobní linku, která má flexibilní možnost výroby. Podle potřeby lze plynule přecházet z jednoho modelu na druhý, a to až do stoprocentní kapacity. Tato startegie má snížit náklady na výrobu a dodávku dílů. Postupně tento systém zavedou všechny továrny v USA.

Nitro i v ČR

Po uvedení značky Dodge na náš trh se představil první vůz Caliber. Jeho bude na jaře příštího roku následovat i Nitro, které bude nabízeno s trojicí motorů. Zatím zcela jasné jsou dva šestiválce o objemech 3,7 a 4,0 l (157 a 190 kW). V nabídce by se měl v Evropě objevit i turbodiesel o objemu 2,8 l. Jeho přesná specifikace však zatím ještě není známá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám