Hlavní obsah

Dánské supersportovní monstrum pohání 1163 koní

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Zenvo je značka pocházející z Dánska, která celkem úspěšně prodává svoje supersportovní vozy. Teď přiveze nový kus do Ženevy. Jmenuje se TS1 GT a má opravdu famózní charakteristiky.

Foto: Zenvo

Zenvo TS1 GT

Článek

Na stánku Zenva se objeví zajímavý kousek, který bude mít netradiční barvu zvanou Fjord Blue. Ta bude doplněna bronzovými lemy a pruhy. Takže tohle auto, pokud se na ženevský autosalon chystáte, určitě neminete.

Foto: Zenvo

Zenvo TS1 GT

Foto: Zenvo

Zenvo TS1 GT

Kompletně karbonová karoserie není nic jiného než model TS1 představený minulý rok. Je to sporťák, který i přes velký motor má suchou hmotnost 1580 kg. Verze GT, která se tady objeví, ale dostane o kus lepší techniku. Třeba motor. Jde o vidlicový osmiválec o objemu 5,8 litru, kde díky přeplňování vykazuje výkon 867 kilowatt, což je 1163 koní při 7700 ot./min.

Točivý moment je také monstrózní – 1100 Nm, který je k dispozici také ve stejných otáčkách jako výkon. Všechna síla je posílána na dvacetipalcová kovaná zadní kola přes sedmistupňovou převodovku. Ta by měla mít stejné parametry při změnách převodů jako u Formule 1. Mezi zadními koly pak také najdeme diferenciál s omezenou svorností.

TS1 GT zrychlí z klidu na stovku za 2,8 sekundy a maximální rychlost je 375 km/h. Tisková zpráva firmy se nezmiňuje o ceně. Ovšem britský Autocar, který mívá velmi dobré informace, hovoří o ceně, která by měla být v přepočtu kolem 31 miliónů korun.

Foto: Zenvo

Zenvo TS1 GT

Reklama

Výběr článků

Načítám