Hlavní obsah

Další auto bez řidiče: Chrysler Pacifica pro Waymo

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kdo netestuje autonomní vůz, ten je dost pozadu. Kdo ho nezprovozní nejpozději v příštím roce, ten to může s vlastní technologií asi zabalit. Tak by se dala shrnout současná ohromná mánie nových autonomních vozů, které začaly brázdit světové silnice. Od Wayma a koncernu Fiat-Chrysler přichází velké MPV Chrysler Pacifica v hybridní verzi.

Foto: Chrysler

Chrysler Pacifica pro Waymo

Článek

A je s podivem, že Google, který to vlastně všechno před lety začal a už od roku 2009 testuje vozy v Mountain View, dlouho nepřišel s něčím novým. Známe jeho Toyoty Prius, testoval i Ford F-150 s autonomním řízením a pak přišlo jeho speciální vajíčko zcela bez volantu. A pak dlouho nic. Moc dlouho. Zatímco Volvo už brázdí silnice jako taxík, Audi si přejíždí napříč Spojenými státy,… Google respektive jeho společnost Waymo nic nepředstavil.

Foto: Chrysler

Chrysler Pacifica pro Waymo

Foto: Chrysler

Chrysler Pacifica pro Waymo

Konečně tedy víme, co vzniklo ze spojení Wayma a koncernu Fiat-Chrysler. Je to velké MPV Chrysler Pacifica v hybridní verzi. Patnáct kusů nyní nastoupí do ostrého provozu, kde se budou potýkat se vším, co klasická doprava přináší.

Pro Waymo je spojení s FCA zárukou toho, že se nebudou muset zaobírat detaily, jako je technika, pohon apod., ale soustředí se na ladění softwaru a senzorů. Pro FCA je to zase přímo raketový start z nuly na první kosmickou rychlost mezi elitu v autonomních vozech.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám