Hlavní obsah

Čínské Lynk & Co ukázalo SUV, které bude vyrábět v belgické továrně Volva

Novinky, maž

V pondělí společnost Geely, která vlastní mj. Volvo, oznámila, že nový model čínské automobilky Lynk & Co se bude vyrábět v továrně Volva v Belgii. A hned druhý den, tj. v úterý, zde máme první fotografie modelu nazvaného jednoduše 02.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 02 (2018)

Článek

Kompaktní SUV je postavené na modulární platformě CMA, kterou s ním sdílejí i další modely například Volva. Model 02 je konkrétně spojen s Volvem XC40, tedy nejmenším SUV, jaké švédská automobilka nabízí. A samotný design mělo na starost studio v Göteborgu.

Model 02 se bude nabízet s pohonem všech čtyř kol a v levnějších verzích také pouze s předním pohonem. O motorech zatím nepadlo ani slovo, ale patrně budou totožné s tím, co nabízí XC40 a znamená to výhradně dvoulitrové čtyřválcové motory, benzínové i naftové.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 02 (2018)

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 02 (2018)

Technická data zatím mladá automobilka neuvedla, neznámé jsou i rozměry vozu. Mnohé prvky v interiéru jsou kompletně převzaté z modelu XC40.

Do prodeje model 02 zamíří příští rok. O ceně se zatím nemluví, v Česku stojí nejlevnější XC40 745 tisíc a model od neznámého čínského výrobce tak bude muset stát řádově méně. Značka zatím nemá v Evropě vybudovaná dealerství a ani servisy. První by mělo vzniknout v Amsterodamu, další v Barceloně, Bruselu a Londýně.

Foto: Lynk & Co

Lynk & Co 02 (2018)

Foto: Volvo

Volvo XC40 (2017)

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám