Hlavní obsah

Chystaná Mazda CX-60 poodhaluje výjimečný interiér

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mazda nechává nahlédnout do interiéru SUV, které se dostane i na evropský trh.

Foto: Mazda

Interiér Mazdy CX-60

Článek

Nová Mazda CX-60 se ukáže na začátku března. Pro Mazdu půjde o zásadní model, dorazí totiž na zcela nové platformě. To s sebou jako vždy v automobilovém průmyslu nese nové příležitosti. Třeba i v interiéru.

Japonci zatím ukázali jediný snímek palubní desky se zajímavým prošíváním látky. Interiér podle Mazdy nezapře japonské dědictví. Návrháři chtěli spojit tradiční metody a nové technologie.

Mazda poutá na nové SUV CX-60, dorazí v březnu

AutoMoto

„V CX-60 se poprvé představuje koncepce kaičó, tedy harmonie vznikající kombinací různých materiálů a textur,” stojí v tiskové zprávě s tím, že mezi takové materiály patří třeba javorové dřevo, kůže napa, japonské textilie, chromované detaily a také musubu, jedinečný japonský způsob spojování tkanin, který inspiroval právě ono prošití na přístrojové desce.

Mazda se dříve podělila i o pár technických informací. CX-60 bude první Mazdou, která pod kapotu dostane plug-in hybridní pohonnou jednotku. Tvořit ji má 2,5litrový benzínový čtyřválec kombinovaný s elektromotorem, což bude dohromady vozu poskytovat kombinovaný výkon 304 koňských sil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám