Hlavní obsah

Chevrolet v Evropě uvede Captivu

Novinky, aak

Loni v Paříži uvedená studie sportovně užitkového vozidla Chevrolet S3X bude na evropském trhu představena v létě 2006 pod jménem Captiva. Pod kapotou nového modelu bude navíc první diesel Chevroletu v Evropě. Captiva bude nabízena v pěti či sedmimístném provedení.

Článek

Spolu s novým modelem a dieselem se Evropa dočká i stabilizačního systému ESP ve vozech Chevrolet. Novinka je 4639 mm dlouhá, 1849 mm široká a 1726 mm vysoká. Cestujícím tak díky rozvoru 2700 mm bude nabízet dostatek vnitřního prostoru.

Dvoulitrový diesel disponuje výkonem 150 koní a o vstřik paliva se stará systém common-rail. Vývoj agregátu měla na starosti GM Daewoo Auto & Technology Company ve spolupráci s GM Powertrain a VM Motori. Paleta pohonných jednotek zahrnuje i benzínový čtyřválec o objemu 2,4 litru a šestiválec do V s objemem 3,2 l. Zákazníci si budou moci vedle pohonu přední nápravy vybrat i pohon všech kol.

Na diesel v chevroletech však evropští zákazníci nebudou muset čekat do léta 2006. V některých modelech se má objevit už se začátkem roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám