Hlavní obsah

Cadillac představil svoji novou chloubu. Escalade je ještě větší, širší a luxusnější

Americká automobilka Cadillac předvedla, co je její definice luxusního, velkého SUV. Světu ukázala nový Escalade, který umí i sám řídit, je luxusní a obrovský.

Cadillac představil svoji novou chloubu. Escalade je ještě větší, širší a luxusnějšíVideo: Cadillac

 
Článek

Escalade je už více než 20 let americkým symbolem luxusu a okázalosti na kolech, vozil ministry i prezidenty nejmocnější země na světě, rappery, zpěváky i největší herecké hvězdy. Teď Cadillac představil jeho novou generaci.

Pátá generace těží z koncernové spolupráce mezi Cadillacem, Chevroletem a GMC. Stojí na základech modelů Suburban a Yukon XL, dvou obřích sourozenců. Jiné je to ale v designu, tam Cadillac rozpoutal přímo revoluci, oproti jiným generacím.

Test Cadillacu XT4: Bořič mýtů

Testy

Na první pohled autu dominuje obří maska chladiče s novými LED světlomety a dalšími menšími horizontálními světly. To všechno dává autu luxusní vzhled. Silueta vozu je pak velmi podobná jako u všech velkým amerických SUV. Escalade má velká 22“ kola a nová zadní světla.

Foto: Cadillac

Nový Cadillac Escalade při pohledu zezadu

Prvotřídní luxus bude čekat zákazníky Cadillacu tradičně i v interiéru, kde má Escalade novou navigaci propojenou s přístrojovými budíky a dalšími displeji. Systém využívá obrazovky s OLED technologií, podobně jako velké televize a pracuje v rozlišení 4K. Navigace promítá živě.

Navíc, nový Escalade se může pochlubit i funkcí Super Cruise, díky které dokáže zcela sám řídit po více než 320 tisících kilometrech dálnic. To je funkce, která bude muset být pro Evropu kvůli legislativě omezena.

Jde rukama uzvednout velké SUV? Newyorčané tak zachránili chodkyni

AutoMoto

Cadillac usadí pod kapotou svého obřího SUV dvě motorizace. Ta slabší stojí na základech řadového šestiválcového motoru s výkonem 281 koňských sil, výkonnější pak tvoří osmiválcový agregát se zdvihovým objemem 6,2 litru a výkonem 426 koní. K oběma motorům se dodává desetistupňový automat.

Foto: Cadillac

Interiér nového Cadillacu Escalade. Dominuje mu obří displej infotainmentu.

Vůz bude na americkém trhu k dostání už v létě 2020, jeho cena zatím nebyla zveřejněna.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám