Hlavní obsah

BMW představuje novou X6. Pokud se vám ledvinky zdají nenápadné, můžete si je rozsvítit

Novinky, laz

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BMW rok po premiéře nové X5 přichází také s dynamickým derivátem. X6 je tu s námi už ve třetí generaci a sází opět na stejné zbraně - ikonickou siluetu a výkonné motory.

BMW X6 premiéraVideo: BMW/Novinky

 
Článek

Na zvýšená SUV-kupé můžete mít jakýkoli názor, ale bez pochyby je, že BMW X6 udalo trend. Módu, kterou ostatní následovali. Stačí se jen podívat k Mercedesu nebo třeba i Porsche. Třetí vydání svým pojetím příliš nepřekvapí a razí spíše zásadu „úspěšné neměň”.

Pokud se vydáme do světa čísel, nové BMW X6 na délku narostlo ve srovnání s předchůdcem o 26 mm (na 4935 mm) a o 15 milimetrů na šířku (na 2004 mm).

Výška je nyní o 6 milimetrů nižší (1696 mm) a o 44 milimetrů je širší rozchod předních kol (nyní 1684 mm). Rozvor vozu se prodloužil o 42 mm na 2975 milimetrů a nové BMW X6 má ve srovnání s předchůdcem také níže položené těžiště.

Foto: BMW 5x

Svítící ledvinky jste nejspíš nečekali, my také ne.

Foto: BMW

Na silnici stojí nová generace zase o něco širším stylem.

Designově razí nový jazyk s hranatějšími tvary detailů, na zádi pak zaujmou protažené svítilny. Zajímavost se skrývá v oblasti tradičních ledvinek, tedy masky chladiče. V posledních modelech BMW dokáže velikostí tohoto dílu šokovat. Tady se nejeví tak markantní, avšak při odemčení, zamčení nebo na pokyn řidiče mohou svítit.

Interiér přímo vychází z nedávno testované X5. Počítejte tedy i s infotainmentem o velikosti 12,3 palce a systémem ID7 s důrazem na dotykové a hlasové ovládání. Opět lze šperkovat interiér skleněnými prvky.

Foto: BMW

Interiér vychází z x5.

Foto: BMW

Profil střechy je pro X6 zcela typický.

Motorová paleta rovněž vychází z X5. Na výběr jsou dvě zážehové a dvě vznětové jednotky, vždy spojené s osmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol.

Jdeme-li od vrcholu, do příchodu opravdové verze M tu je varianta M50i. Nabídne dvakrát přeplňovaný 4,4litrový osmiválec o výkonu 390 kW (530 koní). Benzin pak spaluje také xDrive40i s přeplňovaným třílitrovým šestiválcem a výkonem 250 kW (340 koní).

Foto: BMW

Zadní svítilny vůz ještě opticky rozšiřují.

Z černé pistole tankujete M50d s třílitrovým šestiválcem přeplňovaným čtveřicí turbodmychadel a výkonem 294 kW (400 koní). Druhou naftovou možností je xDrive30d s třílitrovým šestiválcem o síle 195 kW (265 koní).

Poprvé je X6 stejně jako X5 k dispozici se vzduchovým odpružením na obou nápravách. Vážněji tak lze přemýšlet o výletech mimo asfalt. Novinka oslaví svou světovou premiéru na zářijovém autosalonu IAA 2019 v německém Frankfurtu nad Mohanem. V listopadu 2019 bude následovat uvedení na trh.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám