Hlavní obsah

BMW představuje M5 v ostré variantě CS

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Nové BMW M5 CS je o 70 kilogramů lehčí než M5 Competition. Zbavilo se kvůli tomu například i pátého místa pro cestující.

BMW představuje M5 CSVideo: BMW/Novinky.cz

 
Článek

Podobně jako u M2 je tu verze CS od toho, aby takzvaně přitvrdila muziku. Znát je to už po vizuální stránce. M5 CS má kovaná 20palcová kola a další detaily v barvě Gold Bronze a výraznější prvky karoserie z plastu vyztuženém uhlíkovým vláknem.

Zajímavým prvkem jsou žlutě svítící diody v obrysových částech světlometů. Tento tón má připomínat závodní vozy kategorie GT a k vidění není při denním svícení, ale v režimu uvítání, potkávacích či dálkových světel.

Test BMW M2 CS: Povedená rozlučka

Testy

Uvnitř M5 v této verzi přišla o prostřední sedadlo vzadu. Místo toho tu najdete odkládací přihrádku mezi dvěma sportovními sedadly. Přední pasažéři jsou usazeni do skořepinových sedadel s karbonovými zády. Atmosféru doplňují speciální „pádla” pod volantem nebo materiály na dveřích a palubní desce.

Osmiválec o zdvihovém objemu 4,4 litru má stále dvě turbodmychadla, ale zvýšený výkon 467 kW, 635 koní, při 6000 otáček za minutu. Omezovač zasahuje až při hodnotě 7200. Maximální točivý moment činí 750 Nm v rozmezí od 1800 do 5950 otáček za minutu. Z nuly na stovce je vůz za 3 sekundy, maximální rychlost je elektronicky omezena na 305 km/h.

Jednotka je spárována s osmistupňovou samočinnou převodovkou a pohonem všech kol M xDrive, kterému lze opět odpojit přední pohon. Pro CS je však speciálně naladěný zadní sportovní diferenciál.

Divize BMW M letos představí první elektrifikovaný model

AutoMoto

Podvozek vychází z verze M5 Competition, která má o 7 mm nižší světlost než standardní M5. CS má však odlišné uložení a nastavení tlumičů. Spolu s okruhovými pneumatikami a standardně dodávanými karbon-keramickými brzdami se nepochybně jedná o vůz lépe připravený na okruhové použití.

Uvedení nového BMW M5 CS je v Česku plánováno na jaro, cena byla stanovena na 4 833 400 korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám