Hlavní obsah

BMW investuje miliardu dolarů do výstavby továrny v Mexiku

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německá automobilka BMW se rozhodla začít vyrábět auta v Mexiku. Firma oznámila, že hodlá investovat miliardu dolarů (20 miliard korun) do výstavby továrny s kapacitou 150 000 vozů ročně nedaleko mexického města San Luis Potosí.

Foto: BMW

Článek

"Mexiko je pro BMW ideálním místem," prohlásil člen představenstva BMW Harald Krüger, který má na starosti výrobu. Továrna v Mexiku zahájí produkci v roce 2019 a zpočátku bude zaměstnávat 1500 lidí.

BMW je největším výrobcem luxusních automobilů na světě. O výstavbě továrny BMW v Mexiku se již delší dobu spekulovalo. Výrobu v Mexiku plánují podle agentury DPA také němečtí konkurenti BMW, automobilky Audi a Daimler.

Mexiko je pro automobilky přitažlivé svou blízkostí ke Spojeným státům i k rychle rostoucím automobilovým trhům v Latinské Americe. Pro výrobu aut v Mexiku ale hovoří i relativně nízké náklady. Výroba automobilů je jedním z nejdůležitějších sektorů mexického průmyslu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám