Hlavní obsah

BMW a Mercedes-Benz rozšiřují svoji spolupráci

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Německé automobilky BMW a Mercedes, dva velcí rivalové, rozšíří svoji spolupráci v oblasti společného nákupu automobilových součástek. Uvedl to v rozhovoru pro německý list WirtschaftsWoche člen představenstva BMW Herbert Diess.

Článek

Obě firmy v současnosti společně nakupují necelých 100 druhů různých součástek, které lze využít v obou vozech. Diess dodal, že firmy mohou společně nakupovat až deset procent všech autodílů, aniž by to poškodilo jméno jejich značky. Patří mezi ně automatické systémy, kola či pneumatiky.

Diess očekává, že BMW se podaří do roku 2012 snížit nákupní náklady až o čtyři miliardy eur (102 miliard korun), napsala agentura Reuters.

Šéf Daimleru, který vyrábí luxusní vozy Mercedes, Dieter Zetsche nedávno vyjádřil zájem o rozšíření spolupráce s BMW. Dodal, že by rád, aby se obě společnosti staly partnery. Překvapivý úspěch hybridního vozu Toyota Prius přiměl již dříve obě automobilky ke spolupráci v oblasti vývoje hybridních technologií.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám