Hlavní obsah

Bezpečné džíny pro motorkáře v sobě skrývají airbag

Novinky, Milan Lažanský

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Společnost Mo'Cycle uvedla údajně první džíny s airbagem na světě. Nafouknou se v případě odpojení konektoru od motocyklu.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: První kalhotový airbag pro motorkářeVideo: AP

 
Článek

Klasické džíny nejsou kvůli podstatě tohoto materiálu pro motorkáře vůbec ideální. Ovšem s podšívkou vyhovují. Když pak přidáte i vestavěný airbag, zdají se být ideální kombinací stylu a bezpečnosti.

Moses Shahrivar, zakladatel společnosti Mo'Cycle a designér těchto kalhot, vysvětluje, že „většina všech zranění při motocyklové nehodě se stane v dolní části těla”. Proto má mít novinka velkou zásluhu na zvýšení bezpečnosti motorkářů. Podobně jako u speciálních vest s airbagy se i džíny nafouknou poté, co je rozpojen konektor připojený k motocyklu.

BMW představuje svoji vizi elektrického skútru

AutoMoto

Shahrivar pro agenturu AP uvádí, že aktuálně má k dispozici funkční prototyp první série. Druhý elektronický prototyp bude následovat, přičemž až třetí aktualizace by měla produkt pustit do výroby.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám