Hlavní obsah

Bentley má první dieselový motor ve své historii, je trojnásobně přeplňovaný

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Jako by nestačilo, že Bentley má své první SUV v nabídce (bentayagu), ono ještě pro tento model přichystalo dieselovou verzi. O pohon se stará osmiválcový motor původem z Audi SQ7.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Diesel

Článek

Osmiválcový motor s trojitým přeplňováním má objem čtyři litry. Motor s přímým vstřikováním kombinuje dvě tudbodmychadla a elektrický kompresor. Dosahuje největšího výkonu 435 koní při 3750 - 5000 otáčkách a masivního točivého momentu 900 Nm dostupného od pouhých 1000 otáček.

Bentayga Diesel jede rychlostí až 270 km/h a z nuly na 100 km v hodině zrychlí za 4,8 vteřiny. Teoretický dojezd na jednu nádrž (85 l) je tak více než 1000 km. Rovněž teoretická hodnota kombinované spotřeby činí 7,9 l/100 km. Samozřejmostí je plnění emisní normy EU6.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Diesel

Výkon se prostřednictvím automatické 8stupňové převodovky ZF přenáší na všechna čtyři kola s mírnou preferencí zadní nápravy, kam jde obvykle 60 procent točivého momentu. Bentayga s dieselovým motorem váží nemalých 2390 kilogramů.

První dodávky evropským zákazníkům začnou příští rok.

Foto: Bentley

Bentley Bentayga Diesel

Reklama

Související témata:

Související články

Bentley ukázalo bentaygu, své první SUV

Sebevědomí britské značce, která své první SUV postavené na podobném technickém základu jako Audi Q7 a Porsche Cayenne bude částečně vyrábět v Bratislavě,...

Výběr článků

Načítám