Hlavní obsah

Aston Matrin V8 Vantage Roadster: fajnové dílo

Novinky,

Ačkoli nemá Aston Martin budoucnost zrovna jistou, nečeká, ale jde vstříc zákazníkům. Nový vůz Aston Martin V8 Vantage Roadster tak minulý týden mohli projet nejváženější zákazníci a tento týden byl teprve oficiálně představen.

Článek

Když se řekne Aston Martin, všem se vybaví opravdu luxusně - sportovní vozy třídy GT. Vantage je jedním z velmi žádaných kousků, který nabízí vidlicový osmiválec o objemu 4,3 l s výkonem 283 kW při 7000 ot./min se sametovým chodem a lvím "soundem" od výfuku. Točivý moment 410 N.m při 5000 ot./min ukazuje na to, že tenhle agregát je potřeba pořádně držet v otáčkách. Pak se odmění opravdu extrémním zátahem a maximálkou nad 280 km/h.

Interiér vozu je stejný jako u kupé

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Jenže zatím tu chyběl roadster, který je u zákazníků velmi žádaný. Známý milovník značky Rowan Atkinson alias Mr. Bean vlastnící všechny současné modely a několik z let minulých už je jistě prvním zákazníkem, který zaplatil něco málo nad 110 000 dolarů, což je startovací cena vozu.

Roadster nemá moderní pevnou skládací střechu, ale klasickou plátěnou. Ta je mnohem méně prostorově náročnější, takže do zavazadelníku se vejde i ten pověstný golfový set, i když jen s problémy (144 l není opravdu moc). Střecha je samozřejmě stahovatelná elektricky a je možné jí ovládat až do rychlosti 48 km/h (30 mph).

Celý systém natahování střechy

:. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte do původní velikosti

Automobil s uříznutou střechou dosahuje stejně efektních jízdních výkonů, jako jeho sourozenec coupé. I když samozřejmě trochu zpomalil, protože výztuhy karoserie něco váží. Přesto se na maximální rychlost 280 km/h a zrychlení z 0 na 100 km/h za 5,0 s celkem dobře kouká. Stejně tak jako na automobil, takže doporučujeme si prohlédnou celkem slušnou fotogalerii.

Reklama

Související témata:

Související články

Ford uvažuje i o odprodání Aston Martinu

Jak se zdá, tak Ford stále neví, kterým směrem povane vítr v ozdravném plánu automobilky. Nejdřív prosákly zprávy o možném prodeji Jaguaru a Land Roveru,...

BMW nemá o Aston Martin zájem

Podle představitele BMW nemá o prodávaný Aston Martin jeho značka zájem. Spekulace o možném prodeji německému výrobci jsou tak vyvráceny.

Výběr článků

Načítám