Hlavní obsah

AMG se pustí do sportovních elektromobilů, stejně jako Audi Sport či BMW M

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Sportovní divize Daimleru Mercedes-AMG chystá své elektromobily, deriváty rodiny EQ. Potvrdil to šéf vývoje Markus Schäfer.

Foto: Mercedes-Benz

Mercedes-Benz EQA

Článek

Divize AMG není, co se týče elektromobilů, zcela nepolíbená, v roce 2012 uvedla omezenou sérii elektrického supersportu SLS. Elektrické časy však sportovní mercedesy teprve čekají. Podobně jako tomu je u „emkových” BMW nebo modelů RS od Audi.

Po odhalení nového crossoveru EQA minulý měsíc řekl Schäfer britskému Autocaru, že „přichází elektrická platforma AMG.“ Přičemž dále prozradil, že budou existovat „výkonné varianty EQA, B, S a E.“

Mercedes představuje malý elektrický crossover EQA

AutoMoto

Co to bude znamenat, zatím není jasné. Pokud zůstaneme u příkladu modelu EQA, aktuálně nejsilnější motorizace zvaná 250 má 66,5kWh baterii, která zásobuje elektromotor o výkonu 140 kilowattů, 190 koní.

Při první upoutávce však Mercedes poutal na „sérii ještě výkonnějších modelů s pohonem všech kol“ s dalším motorem vzadu. Tyto varianty budou mít výkon 200 kW, 272 k, a více. Některé z nich tak nejspíš ponesou znáčky AMG.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám