Hlavní obsah

Alpina uvedla svou verzi čtyřokého BMW X7

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Alpina uvedla SUV XB7 po modernizaci, která následuje čerstvý facelift předlohy, BMW X7.

Foto: Alpina

Alpina XB7

Článek

Alpina, která je od března již součástí skupiny BMW, tradičně v těsném sledu za faceliftem originálního modelu z Mnichova odhaluje také svou výkonnou verzi pro gentlemany. Tentokrát jde o největší SUV v nabídce.

Stejně jako nedávno uvedené zmodernizované BMW X7 má i inovované XB7 rozdělené světlomety, odlišné nárazníky a jinak tvarované zadní svítilny. Malosériová automobilka ovšem zatím zveřejnila jedinou fotografii.

BMW X7 prošlo modernizací, má čtyři oči a nový infotainment

AutoMoto

Tušit lze shodné změny v interiéru, kde Alpina rovněž nabídne nový infotainment se zakřivenou obrazovkou a odlišnou palubní desku včetně výdechů klimatizace. Alpina se od BMW uvnitř tradičně odliší materiály a pravděpodobně i pozměněnou grafikou přístrojů.

XB7 už před faceliftem poháněla vrcholná osmiválcová motorizace. 4,4litrový agregát se dvěma turbodmychadly stejně jako v X7 M60i dostal 48V mildhybridní systém, jehož elektromotor dává 12 k a 200 Nm.

Z tunera součástí skupiny. BMW kupuje Alpinu

AutoMoto

Špičkový výkon se ovšem jak u BMW, tak ani v případě Alpiny mezigeneračně nezměnil. Motor od Alpiny tak dává 457 kW, 621 koní a 800 Nm točivého momentu. Ve srovnání s X7 M60i o 91 koní a 50 Nm více.

Maximální rychlost největší alpiny činí 290 km/h, z nuly na 100 km/h zrychlí za 4,2 sekund.

První svezení s novými Alpinami: Když jsou z ostrých BMW vozy pro gentlemany

Testy

Alpina se tradičně zaměřuje i na ladění průběhu točivého momentu či výkonnější chlazení motoru a další mechanických součástí.

V neposlední řadě ale dbá i na změny podvozku. I po faceliftu nabídne XB7 specifické nastavení vzduchového odpružení, nechybí aktivní stabilizátory, natáčení zadních kol, tužší silentbloky zadní nápravy, brzdy Brembo a dodatečné výztuhy karoserie.

První vozy dorazí na evropský trh v prosinci letošního roku.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám