Hlavní obsah

Alpina představila čtyřdveřové kupé se vznětovým motorem

Alpina představila svou novou verzi BMW řady 4 Gran Turismo, tentokrát s dieselovým motorem pod kapotou.

Foto: Alpina

Alpina D4 S

Článek

Někdejší dvorní úpravce, nyní již plná součást skupiny BMW, automobilka Alpina, v březnu uvedla svou verzi BMW 4 Gran Coupé. Alpina B4 Gran Coupé se zážehovým třílitrovým šestiválcem má nyní také vznětovou variantu D4 S.

S výkonem 355 koňských sil je D4 S méně výkonné než benzinový ekvivalent s 495 k, ale oba modely generují stejný točivý moment 730 Nm, které posílají na všechna čtyři kola přes automatickou osmistupňovou převodovku ZF. D4 S dosáhne rychlosti 100 km/h za 4,8 sekundy a rozjede se až na 270 km/h.

Alpina znovu vyplňuje mezeru v nabídce ostrých BMW, představuje B4 Gran Coupé

AutoMoto

Novinka podstoupila stejné úpravy jako všechny aktuální alpiny. Motor je oproti základu od BMW posílen, díky specifickým dílům má i lepší chlazení a důraz na točivý moment. Četných úprav doznal také podvozek, který má tradičně ideálně kombinovat komfort a stabillitu.

Auru silného BMW pro gentlemany si i Alpina D4 S udržuje díky specifickým úpravám exteriéru, včetně vícepaprskových disků kol, odlišných nárazníků či koncovek výfuku. Uvnitř Alpina znovu nabízí špičkovou kůži a plaketky upozorňující na exkluzivitu těchto vozů.

První svezení s novými Alpinami: Když jsou z ostrých BMW vozy pro gentlemany

Testy

Dieselové čtyřdveřové kupé je k mání za 79 700 eur včetně daně, tedy je v přepočtu téměř dva miliony korun.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám