Hlavní obsah

AC Schnitzer slaví 30 let. Upravil jedno z nejmrštnějších aut současnosti

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Menší kupé BMW M240i je auto, které nepotřebuje moc úprav. Podle testů je to jedno z nejmrštnějších aut současnosti. Ale tuningová firma AC Schnitzer slaví třicet let, a tak se hodí upravit i to, co tolik péče nepotřebuje.

Foto: AC Schnitzer

AC Schnitzer BMW M240i ACL2S

Článek

Paket ACL2S byl představen už minulý rok. To ovšem byl jen koncept. Pro ženevský autosalon, který začíná už příští týden, se však přesunul do sekce sériových nabídek. Je to úprava, která udělá z výborného auta ještě lepší. Jak?

Foto: AC Schnitzer

AC Schnitzer BMW M240i ACL2S

Foto: AC Schnitzer

AC Schnitzer BMW M240i ACL2S

Tak třeba kontinuálně nastavitelným pružením, a to nejen v rámci tvrdosti, ale i světlou výškou. Pak je tu hromada úprav na karoserii. Vzadu na malém víku kufru může být buď elegantní odtrhová hrana nebo velké přítlačné křídlo. Obojí samozřejmě z karbonu.

Ze stejného materiálu jsou i elementy na předním a zadním nárazníku, které nedělají žádnou jinou práci, než usměrňují vzduch tak, aby se u kol nevířil, ale pěkně auto obtékal. Dvoubarevná kola mají nasazené pneumatiky o velikosti 235/35 R19 vpředu a 265/30 R19 vzadu.

Foto: AC Schnitzer

AC Schnitzer BMW M240i ACL2S

A pod kapotou se samozřejmě také pár věcí změnilo. Přeprogramovaná centrální jednotka, nový vzduchový filtr, svody výfuku i samotný výfuk zvedly výkon ze 340 na 400 koní (294 kW) a točivý moment na 600 Nm.

Cena se samozřejmě pohybuje v různých relacích, záleží, co si zákazník objedná. Úpravy, co jsou na fotografiích, budou stát skoro milión korun.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám