Hlavní obsah

Tohle je důvod, proč se podívat do zrcátka, než otevřete dveře auta

Podélné parkování v ulici má jedno specifikum, které opravdu není radno zanedbávat - než otevřete dveře, vždycky se podívejte do zrcátka. Řidič tohoto Ferrari 458 Challenge si to bude pamatovat nadosmrti.

Foto: Marek Bednář, Novinky

Podívejte se do zrcátka, než otevřete dveře. I když sedíte ve ferrari. (Ilustrační foto zrcátka VW Polo)

Článek

Důvod, proč je třeba se dívat do zrcátka, je nasnadě z videa, publikovaného koncem května - může za vámi jet auto, kterému otevřete dveře přímo před nos a řidič již pochopitelně nestihne reagovat. A ty dveře vám prostě urazí, ať sedíte ve fabii nebo ve ferrari.

Kdo je v tomto incidentu z rumunské Bukurešti na vině? Podle českého zákona by to byl řidič ferrari. Na tyto případy pamatuje § 26 zákona 361/2000 Sb., který říká, že se smějí dveře otevírat jen tehdy, „není-li tím ohrožena bezpečnost (...) jiných účastníků provozu”.

Foto: Ferrari

Ferrari 458 Challenge (Ilustrační foto)

Tohle konkrétní ferrari není ledajaké, je to již zmíněný model 458 Challenge, závodní verze modelu 458 Italia. Kromě toho, že nemá registrační značky, to jde poznat také podle plastových oken s malými klapkami k otevření a ohromného zadního křídla, kromě jiných detailů.

Reklama

Výběr článků

Načítám