Hlavní obsah

Toyota obnoví výrobu dílů pro staré Supry

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Majitelé třetí a čtvrté generace vozů Toyota Supra mohou slavit. Firma totiž rozhodla, že obnoví výrobu důležitých komponentů pro tento vůz. Výrobu podle starých plánů bude mít na starosti divize Gazoo Racing.

Foto: Toyota

Toyota Supra IV. generace, označené A80

Článek

Zatímco Toyota konečně po dlouhých letech vytáhla do boje s novým modelem Supra, staré vozy, které můžeme směle nazvat legendami, zmíraly na nedostatek dílů. A protože Supra není žádné vozítko do supermarketu, trpí samozřejmě moc.

Shigeki Tomoyama, šéf Gazoo Racing, nyní oznámil, že jeho divize začne tyto díly vyrábět. „Zatím nedokážeme říct, o které konkrétní díly se bude jednat, ale budeme se maximálně snažit naplnit očekávání majitelů.“ Jisté není ani to, kdy výroba začne.

Foto: Toyota 4X

Nová Toyota Supra

Víme ale, že půjde o díly pro třetí a čtvrtou generaci, které se označují A70 a A80. Bohužel to vypadá, že nabídka bude zatím jen pro Japonsko. Ovšem je jasné, že majitelé těchto aut si snadno objednají díly i přes lokálního dealera.

Toyota není jediná, která využívá výkresy starých sportovních aut k výrobě dílů pro youngtimery. Už jsme psali o tom, že například Nissan vyrábí nejexponovanější díly pro Skyline GT-R.

Reklama

Související témata:
Youngtimer

Výběr článků

Načítám