Hlavní obsah

Volvo u všech svých nových aut omezí maximální rychlost na 180 km/h

Právo, laz

Od příštího roku chce Volvo zavést omezovače rychlosti do všech svých modelů. Podle zástupce automobilky je to součástí boje za větší bezpečnost na silnicích a slibu, že právě od příštího roku nemá v novém volvu zemřít člověk při autonehodě.

Foto: Volvo

Volvo S60

Článek

Volvo si na sebe upletlo bič, ovšem marketingově pěkně silný. V novém volvu vyrobeném po roce 2020 by podle Švédů neměl zahynout člověk při autonehodě, ba dokonce by neměl být ani vážně zraněn.

Tato vize zaznívala už dříve, ovšem nyní se začínají objevovat pojišťovací opatření. Jako třeba fakt, že žádné takové auto nepřekročí rychlost 180 kilometrů za hodinu. A to třeba ani na německých dálnicích. Bude mít totiž továrně instalovaný elektronický omezovač.

"Volvo je lídrem v oblasti bezpečnosti: vždy jsme byli a vždy budeme," říká Håkan Samuelsson, generální ředitel Volva. "Vzhledem k našemu výzkumu víme, kde jsou problémové oblasti, pokud jde o ukončení vážných zranění a smrtelných následků v našich vozech. A zatímco omezení rychlosti není jediným lékem, stojí za to udělat cokoli, i kdybychom tím zachránili jeden život," doplňuje.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám