Hlavní obsah

Znáte tohle logo? Nová automobilka otevírá v Česku první dealerství

Právo, laz

Dříve jen výbavový stupeň Cupra označující sportovně upravený vůz Seat je už nějaký ten měsíc samostatným subjektem s vlastní identitou, sídlem ve španělském Martorellu i vlastním logem. A v pátek 25. ledna otevřeli zástupci značky v pražských Průhonicích první showroom v ČR. Během letošního roku bude Cupra k dispozici ve třech městech.

Foto: Cupra 2x

Logo značky, tvořené dvěma vzájemně provázanými, symetrickými písmeny C, podle automobilky symbolizuje příslušnost ke klanu Cupra.

Článek

Na českém automobilovém trhu se letos odehrávají dva podobné příběhy. Poté, co se značka DS zcela odtrhla od Citroënu, vytvořila samostatnou značku v rámci skupiny PSA a v Česku byl konečně otevřen i první samostatný autosalon, je tomu podobně i u značky Cupra.

První takovýmto odděleným modelem je Cupra Ateca, vycházející ze stejnojmenného Seatu. Má však dvoulitrový přeplňovaný motor o výkonu 300 koňských sil, brzdy Brembo, upravený podvozek a pohon všech kol. Se základní cenou 1 199 900 korun zrychlí z klidu na 100 km/h za 5,2 sekundy a dosahuje nejvyšší rychlosti 247 km/h.

Foto: Cupra

Takto vypadá nový stánek formálně oddělené značky Cupra v rámci showroomu Seatu

Podobnou kúru dostane i příští Leon. Ten dosavadní, který si již odkroutí poslední rok na trhu, už přebrandovaný nebude. Zatím tedy jediný model bude nabízen nejen v Praze, ale od února také v Brně a Plzni. Vždy půjde o součást showroomu Seat, kde bude k dispozici speciální stánek se speciálním prodejcem a motivy dřeva či černé a měděné barvy.

Reklama

Výběr článků

Načítám