Hlavní obsah

Hyundai má nové gigantické SUV

Novinky, fra

Skoro pět metrů na délku má nové SUV od značky Hyundai. Je to to nejgrandióznější, co značka nabídne. Ostatně k tomu má i pořádný název – Palisade.

Foto: Hyundai 3x

Hyundai Palisade

Článek

Značka Hyundai se vehementně snaží sloupnout svou nálepku výrobce levných a lidových aut. Na větších, dražších a luxusnějších se prostě víc vydělává. A tak po uvedení velkého modelu Santa Fe se objevuje ještě větší SUV Palisade, které ho ve všech směrech překonává. S pěti metry na délku, 1,8 metry na výšku a dvěma metry na šířku je to opravdový gigant. Samozřejmě je určen především na americký trh, kde jsou takové vozy žádané. Se svými rozměry pak nemá problém v interiéru převézt sedm cestujících ve třech řadách sedadel.

Foto: Hyundai

Auto nezapře inspiraci v konceptu HCD2 Grandmaster

Foto: Hyundai

Interiér má dva velké displeje

Hyundai potřebuje severoamerické zákazníky zaujmout, a tak prakticky všechno znásobil. Standardem je například centrální displej s 12,3palcovou úhlopříčkou, ale také další displej za volantem o úhlopříčce přes deset palců. A že v USA mají velkou žízeň, je tu šestnáct držáků na nápoje. V interiéru je i sedm USB portů a bluetooth. Ten ve voze ale zvládne obsloužit i dva uživatele naráz.

Pod kapotou je vidlicový šestiválec o objemu 3,8 l s výkonem 214 kW (291 koní) a 355 N.m při 5000 ot./min. Osmistupňová automatická převodovka přesouvá výkon buď na zadní, nebo na všechna kola. Ta jsou standardně dvacetipalcová.

Auto se začne prodávat v USA v polovině příštího roku. Cena tak ještě není známá. Ostatně nás ani moc zajímat nemusí, protože do Evropy se Hyundai Palisade asi nepodívá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám