Hlavní obsah

Zdravotník zničil svou Toyotu Tundra při záchraně lidí před požáry. Dostane novou

Zdravotní bratr Allyn Pierce stojí za záchranou čtyřiadvaceti lidí před požáry v americké Kalifornii. Svou Toyotu Tundra přitom ale opekl jako marshmallow. Automobilka se to dozvěděla a daruje mu nové auto.

Foto: Toyota

Toyota Tundra (Ilustrační foto)

Článek

Kalifornské město Paradise je jedno z nejvíce postižených současnými požáry, které už si vyžádaly několik desítek obětí. Právě v hlavní nemocnici tohoto města, Adventist Health Feather River, bylo několik lidí uvězněných.

Allyn Pierce, který tam pracuje na jednotce intenzivní péče, pomáhal s evakuací. Když ale odjížděl ve své Toyotě Tundra, zastavilo ho hořící auto na silnici. Už si myslel, že to bude jeho konec, ale na poslední chvíli buldozer hořící auto odstranil. Ovšem pick-up nepřežil bez úhony.

Plastové díly na pravé straně auta jsou zcela roztavené; vidíme rozteklé zrcátko, krycí plast předního světla a značně sežehlý lak na dveřích. Pneumatiky naštěstí vydržely a vůz je prý stále schopen jízdy.

Pierce ale poté neutekl a nezůstal v bezpečí. Ve svém autě se vrátil do nemocnice, kde spolu s několika kolegy pomáhal dalším zraněným. Po nějaké době byla zprovozněna úniková trasa a všichni se dostali do bezpečí.

Toyota se o jeho hrdinství, při kterém bílý pick-up asistoval, dozvěděla a věnuje mu nový vůz. „Jsme poctěni, že vám můžeme dát nový,” odpověděla Piercovi americká divize Toyoty na Instagramu.

Reklama

Výběr článků

Načítám