Hlavní obsah

Tesla integrovala do svého multimediálního systému klasické videohry od Atari

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Americká Tesla se snaží některé věci dělat jinak než tradiční automobilky. Jednou z nich je integrování několika klasických videoher přímo do multimediálního systému.

Foto: Tesla

Tesla Model 3

Článek

Do všech modelů od kalifornské Tesly si díky aktualizaci softwaru na verzi 9.0 můžete mimo jiné stáhnout několik klasických videoher, známých z osmdesátých let z počítače Atari. Hry se v Tesle ovládají tlačítky na volantu nebo dotykem přímo na obřím středovém displeji.

K aktivaci her, které Tesle poskytlo přímo Atari, je potřeba stisknout speciální kombinaci tlačítek. Hry nejdou spustit, pokud auto nestojí, za jízdy pochopitelně nefungují. Jde o klasické hity z osmdesátých let: Asteroids, Centipede, Missile Command nebo Lunar Lander.

Šéf Tesly Elon Musk navíc oslovil vývojáře, aby poslali své hry, které by šly integrovat do centrální konzole. Řečeno s nadsázkou: z elektromobilů Tesly se tak časem stane i herní konzole, což se třeba při čekání, než se dobijí baterie, může hodit.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám