Hlavní obsah

Druhé nejprodávanější SUV v ČR dostane nové motory

Novinky, fra

V roce 2017 se Dacia Duster stala druhým nejprodávanějším vozem kategorie SUV na českém trhu. A to jsme ještě mluvili o staré generaci. Ta nová dostane nové motory, které mohou už tak enormní zájem ještě zvýšit.

Foto: Dacia (2x)

Dacia Duster

Článek

Po uvedení ekologičtějších naftových motorů na začátku tohoto roku se představují i benzínové přeplňované agregáty s objemem 1,3 litru. Ano, jde o známé třináctistovky, které používají i jiné vozy ze značek Renault, Nissan i Mercedes-Benz.

Čtyřválce budou mít výkon 96 kW (130 koní) a 110 kW (150 koní). Točivý moment bude 240, respektive 250 Nm.

Foto: Dacia

Dacia Duster

Automobil bude spojen zatím jen s pohonem předních kol, přičemž první objednávky za zatím nespecifikovanou cenu budou možné už za pár týdnů. Uprostřed příštího roku se pak představí i verze s pohonem kol 4x4.

Další novinku mimo technickou sekci představila Dacia Duster na své palubní desce. Infotainment nově dokáže podporovat Android Auto a Apple CarPlay, včetně podpory programů Waze, Spotify či WhatsApp.

Možná si vzpomínáte, že jsme před nedávnem psali, že koncern Renault-Nissan-Mitsubishi začal s Googlem vyvíjet nový infotainment, který už poběží na Androidu kompletně. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám