Hlavní obsah

Renault, Nissan i Mitsubishi dostanou Android

Novinky, fra

V roce 2021 budou nové vozy z koncernu Renault-Nissan-Mitsubishi osazeny infotainmentem, který bude obsluhovat nejrozšířenější operační systém mobilních zařízení – Android.

Foto: Renault

Infotainment všech vozů koncernu (to zahrnuje auta na 200 trzích) dostane systém Android.

Článek

Ne, nepůjde o tu už dnes známou systémovou složku Android Auto, tedy možnost spojení a zrcadlení systému z mobilu do auta. Tohle bude plnohodnotný operační systém, jak ho známe z mobilů, včetně kompletního přístupu k aplikacím z Google Play.

Velkou výhodou bude zařazení Google Assistant, což bude jakási rozšířená umělá inteligence, která bude pomáhat s ovládáním hlasem, aby bylo možné se plně věnovat řízení. Stejně tak bude systém umět číst textové zprávy a také je zapisovat, ovládat funkce vozidla apod. Zajímavé je, že součástí bude takzvaný Alliance Intelligent Cloud, což bude připojení na centrální server, kde se budou shromažďovat jízdní data, informace o stavu vozidla apod.

To pomůže například při diagnostice závad, kdy servis sám pozve majitele vozu na prohlídku, pokud bude s vozem cokoli nestandardního. Zároveň se přes cloud bude systém neustále aktualizovat, což znamená nejen větší bezpečnost, ale také neustále aktuální mapy, možnost nových programů apod.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám