Hlavní obsah

Záchrana pro motorkáře: Helma s klimatizací

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Problém všech motorkářů je ten, že nejlépe se jezdí, když je pěkně. Jenže to je zase horko. Zvlášť na hlavu. Ale firma Feher konečně vyřešila všechny problémy a představila helmu s klimatizací.

Foto: Feher Helmets (3x)

Nová helma s klimatizací

Článek

Helma ACH-1 má vzadu zvláštní velký výrůstek, který v sobě obsahuje klimatizační jednotku. Ta funguje vlastně podobně jako klimatizované sedačky v automobilu – chladicí jednotka napojená na akumulátor motocyklu vhání studený vzduch do speciální duté výstelky. Ta rozvádí chladný vzduch ne úplně na hlavu řidiče, ale spíš na ochlazení samotné výstelky helmy. Snižuje se tak teplota, která pod pálícím sluncem může vyšplhat hodně nad snesitelné hodnoty.

Foto: Feher Helmets

Zepředu nepoznáte, že je to taková zvláštnost

Foto: Feher Helmets

Výstupek vzadu ukrývá miniaturní klimatizační jednotku

Feher informuje, že jeho klimatizace může nabídnout rozdíl teplot proti standardní helmě až 15 °C uvnitř výstelky. Každý motorkář se pak bojí, že helma, kterou bude mít na hlavě, bude příliš těžká. Jenže použitím kompozitních materiálů se snížila hmotnost samotné helmy na minimum, takže i s klimatizační jednotkou váží 1,45 kg. A to je vcelku průměrná hmotnost pro helmu.

Helmu lze zatím koupit pouze na webu firmy, kde si ji nakonfigurujete dohromady. Nabízejí se různé povrchy (lesklé i matné), štítky (od barevných variací až po speciální protihlukové apod). Cena je v přepočtu kolem 13 000 korun, ale s uvedením na trh by prý měla přijít nějaká sleva.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám