Hlavní obsah

Prahu opanovaly harleye, na spanilou jízdu vyrazily tisíce motorkářů

Novinky, maž
Aktualizováno

Centrem hlavního města v sobotu dopoledne projelo na čtyři tisíce motocyklů americké značky Harley-Davidson. Ta si Českou republiku vybrala pro celosvětové oslavy 115. let od svého založení.

Záznam: Prahou projíždí 4000 motocyklů Harley-Davidson Video: Novinky

 
Článek

Čtyři tisíce motocyklů Harley-Davidson projely metropolí ve třech vlnách zhruba po půl hodině. Začalo se na Letné, trasa dále vedla přes Václavské náměstí, okolo Právnické fakulty na náměstí Jana Palacha.

Zde se motorkáři krátce zastavili, aby si mohli zájemce jejich stroje prohlédnout zblízka. Poté se stroje vrátily Chotkovou ulicí, přes Letnou zpět na holešovické Výstaviště.

Foto: Policie ČR

Mapa spanilé jízdy Prahou

Do Prahy dorazili motorkáři z 71 zemí. Kromě Čechů jich je nejvíce z Německa, Itálie, Francie nebo Velké Británie. Bohaté zastoupení by podle organizátorů měly mít také státy východní Evropy, především Rusko, Bělorusko, Ukrajina a Polsko.

Nejstarším účastníkem je 83letý Ital, který přijel na svém Harley-Davidson Road King po vlastní ose z Říma. Nejvzdálenější účastník je z Fidži.

Foto: ČTK

Oslavy 115. výročí značky motocyklů Harley-Davidson na holešovickém Výstavišti v Praze

Na oslavy dohlíží zhruba dvě stovky policistů. Podle mluvčí pražské policie zatím akce probíhá plynule bez komplikací.

Na holešovickém Výstavišti je připraven bohatý doprovodný program - koncerty či kaskadérská vystoupení. Okolí pražského Výstaviště je uzavřené, některé tramvajové linky byly odkloněny. Pohodlně se na Výstaviště dostanete metrem - stačí vystoupit na zastávce Nádraží Holešovice a dojít pěšky. [celá zpráva]

V Praze se koná sraz příznivců značky Harley-DavidsonVideo: Novinky

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám