Hlavní obsah

Hyundai podle asijského webu plánuje převzetí koncernu Fiat-Chrysler

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

V Asii se šíří zvěsti, že automobilový gigant Hyundai chce koupit kontrolní balík akcií jiného gigantu. A ono na té koupi koncernu Fiat-Chrysler může něco být, protože je na odchodu Sergio Marchionne.

Foto: Fiat

Sergio Marchionne odchází v roce 2019 do důchodu a po něm možná koncern FCA převezme korejský Hyundai

Článek

Chung Mong-Koo, výkonný ředitel společnosti Hyundai Motor Group, pozorně sleduje pohyb cen akcií koncernu Fiat-Chrysler. Někdy během podzimu by podle Asia Times mělo dojít k velkému nákupu akcií, aby korejská značka získala většinu pro rozhodování.

Hyundai by podle deníku chtěl získat podíl ještě v době, kdy je u kormidla Sergio Marchionne. Ten už oznámil konec v příštím roce, takže je třeba kout železo do té doby, dokud majitel nenašel ještě nového šéfa. Ostatně už se jednou povídalo, že Hyundai chce koupit Fiat a obě strany tehdy dementovaly tyto spekulace. Sergio Marchionne řekl, že šlo jen schůzky o případné technické spolupráci.

A navíce je tu majoritní akcionář John Elkann, který prý nemá velký zájem na provozování automobilky. A tak by uvítal odprodej, který by zaručil dobrou cenu a vedení, které by přineslo silně problémové firmě stabilitu.

Ta by pravděpodobně s korejským investorem přišla. Vždyť Hyundai jede na vítězné vlně a prodává, jako nikdy předtím. Při spojení automobilech Hyundai-Fiat-Chrysler by vznikla největší automobilka světa s 11,5 milióny vyrobených vozidel za rok, čímž by přeskočila i koncern Volkswagen a Toyotu.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám