Hlavní obsah

Další automobilka bude využívat staré akumulátory

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Akumulátory v elektromobilech a hybridech jsou dnes velkou neznámou pro mnoho firem. Co s nimi? Hyundai se dohodl s dalším subjektem a bude dosloužilé akumulátory posílat na průmyslové využití jako zásobárny energie.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Hyundai Ioniq Hybrid

Článek

Tahle myšlenka není nijak nová. Už jsme psali třeba o konglomerátu Renault-Nissan, který bude z akumulátorů dělat domácí zásobárny elektrické energie, které se mohou využít třeba u solárních elektráren. [celá zpráva]

Toyota zase bude z akumulátorů dělat speciální solární osvětlovací lampy do míst, kde není energie. Tak se dostane světlo třeba tam, kde byla přírodní katastrofa a inženýrské sítě nejsou obnovené.

Nyní můžeme do seznamu také přidat Hyundai, který vypočítal, že v roce 2025 bude mít z modelů Ioniq a Tucson akumulátory s kapacitou 29 GWh. Akumulátory tak chce využít v průmyslové oblasti, kde pomocí externí firmy Wärtsilä prodlouží život těmto součástkám, které jsou plné vzácných kovů a chemikálií.

Jen pro zajímavost – mobilní skladovací zařízení elektrické energie, které je dnes na světovém trhu, má v současné době celkovou kapacitu 10 GWh. Díky korejské značce tak bude tato kapacita v roce 2025 čtyřnásobná.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám