Hlavní obsah

Alfa Romeo omezuje sporťák 4C. Kupé končí

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alfa Romeo nemá peněz na rozdávání. Každé ušetřené euro se počítá, takže už pět let stará Alfa Romeo 4C Coupé končí. Spider ještě bude několik let pokračovat.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Launch Edition (2013)

Článek

Výroba vozu se jménem 4C není vůbec levnou záležitostí. Alfa Romeo počítala s tím, že na tomhle autě nevydělá. Má karbonovou skořepinovou konstrukci, což je jedna z nejdražších věcí na výrobu vůbec. Auto tak má velmi nízkou hmotnost, takže i malý motor o objemu 1,75 l dokáže velké zázraky.

Jenže kupé už je na trhu pět let a jeho prodeje klesají. Proto auto, jehož cílem nebyl výdělek, ale ukázka možností značky a snaha o nové směřování skomírající firmy, skončí. Verze kupé jde bez náhrady pryč.

Spider je o tři roky mladší, takže má před sebou ještě budoucnost. Navíc zanedlouho dostane i speciální paket track, který v sobě zahrnuje třeba sportovní pneumatiky, závodní tlumiče nebo kovaná devatenáctipalcová kola.

Foto: Alfa Romeo

Alfa Romeo 4C Spider (2015)

Alfa Romeo, i přes ohromné potíže s odbytem, stále drží brány závodu otevřené. Dokonce i Lancia, která dnes prodává vlastně jen jeden model, má větší odbytová čísla, než Alfa Romeo s celou paletou aut. Fiat nechce ani jednu automobilku zavřít.

Alfu Romeo neustále dotuje dalšími a dalšími penězi a doufá, že každý následující nový model bude ten, který prorazí smůlu. A tak přijde zanedlouho i model GTV, který by měl konkurovat třeba Porsche. Podvozek si vezme z modelu Giulia a stejně tak i prvky karoserie. Jen patrně půjde o kupé. Výkon 600 koní by měl být víc než dostatečný.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám