Hlavní obsah

Peugeot, Citroën a Opel naráz ukázaly své dodávky, liší se jen detaily

Novinky, maž

Všechny tři dodávky mají stejný technický základ, liší se přední maskou a některými detaily v interiéru. Partner, Berlingo i Combo vstoupí na český trh letos na podzim.

Foto: PSA

Nové dodávky koncernu PSA

Článek

Všechny tři zmíněné dodávky, tedy Partner, Berlingo i Combo, se nabízejí ve třímístné a pětimístné variantě. V prvním případě jsou vpředu tři samostatná sedadla, v druhém jde o provedení dvě sedačky vpředu a tři vzadu.

Na výběr jsou dvě délky, 440 nebo 475 centimetrů. Delší varianta má ložnou plochu dlouhou dva metry, užitečná hmotnost v závislosti na zvolené motorizaci dosahuje až jedné tuny. Za autem lze táhnout až 1,5 tuny těžký brzděný přívěs.

Foto: PSA

Nové dodávky koncernu PSA

Zajímavou technickou inovací je ukazatel zatížení, který automaticky kontroluje, zda jste do auta nenaložili více nákladu, než kolik zvládne uvézt. Měření hmotnosti se spouští dvěma způsoby: při spouštění motoru (automaticky) nebo při stání stisknutím tlačítka umístěného v nákladovém prostoru. Na jakém principu nová funkce pracuje, automobilky neuvedly.

Nechybí ani další prvky komfortní výbavy: adaptivní tempomat, nový multimediální systém s integrovanou navigací nebo rozpoznávání dopravních značek. Z bezpečnostní výbavy nechybí sledování mrtvého úhlu, automatické brzdění před překážkou nebo udržování vozidla v jízdním pruhu.

Pět motorizací v nabídce

V nabídce jsou manuální pětistupňové a šestistupňové převodovky, pro nejsilnější naftový a benzínový motor je k dispozici osmistupňový automat. Nabídka motorizací zahrnuje benzínovou dvanáctistovku a patnáctistovku (110 a 130 k) a dále naftovou 1,5 BlueHDi naladěnou na 75, 110 nebo 130 koní.

Foto: Opel

Opel Combo (2018)

Foto: Peugeot

Peugeot Partner (2018)

Prodej bude zahájen letos na podzim. Všechny tři užitkové verze se liší pojetím přední masky, v interiéru pak najdete třeba jiné zapínání světlometů u opelu a zbylé dvojice, jinak je vše v rámci úspory nákladů stejné. Prodejní cenu zatím ani jedna ze značek koncernu PSA neuvedla.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám