Hlavní obsah

Tesla chce do pěti let nabídnout auto nižší střední třídy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Během pěti let nabídne Tesla kompaktní vůz, uvedl Elon Musk při výročním setkání akcionářů. Také oznámil, že parametry tahače Semi a nového roadsteru budou lepší, než bylo původně avizováno. Nyní ale firma bojuje s nárůstem kapacity výroby Modelu 3.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model 3 (na snímku) nemá zůstat nejmenším vozem v nabídce.

Článek

„Myslím, že nabídneme kompakt do pěti let,” sdělil akcionářům při výročním setkání Elon Musk, šéf automobilky Tesla, podle webu CarScoops. Kromě produkční verze tahače, druhé generace roadsteru a crossoveru Model Y tak plánuje další vůz.

Auto nižší střední třídy by stálo v nabídce pod Modelem 3. Protože je jeho příchod plánován na relativně vzdálenou budoucnost, je pravděpodobné, že by mělo pokročilejší baterie a elektromotory, než nabídnou současné vozy Tesla.

Foto: Tesla Motors

Tesla Model S

Ovšem Elon Musk má v současnosti naléhavější problémy než plánování nového vozu. A sice zejména problémy se zvyšováním kapacity výroby Modelu 3, který si v minulosti zarezervovaly stovky tisíc zákazníků.

Kromě toho Musk akcionářům sdělil, že roadster a tahač, nazvaný Semi, budou mít ještě lepší parametry, než bylo původně ohlášeno. U roadsteru to znamená, že by na 60 mph (97 km/h) měl zrychlit za nejvýše 1,8 vteřiny a mít dojezd na jedno nabití delší než 1000 kilometrů. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám