Hlavní obsah

Na prodej bude Bugatti Chiron, které si může dovolit každý

Bugatti Chiron bude k mání i jako stavebnice od značky Lego, pochopitelně za zlomek ceny skutečného auta. Obrázky nové stavebnice se představily ještě před oficiálním prodejem díky lidem, kteří měli možnost si ji koupit dříve.

Foto: Anže Ejet (4x)

Bugatti Chiron z lega

Článek

Bugatti Chiron je snem nejednoho fanouška rychlých kol. Vozu bude vyrobeno pět stovek kusů - koupit si jeden z nich není zas takový problém, máte-li potřebných zhruba 65 miliónů korun.

Takovým jměním ovšem nedisponuje každý. Existuje ale také varianta, jak si chiron koupit za zlomek této ceny. Jen to má dva drobné háčky - musíte si ho sami postavit a pak v něm nemůžete jezdit. Je totiž z lega.

Foto: Anže Ejet

Bugatti Chiron z Lega

Zatím ho ale v hračkářství nenajdete. Oficiální představení chironu z lega proběhne živým přenosem videa na facebookové stránce Lego Technic 1. června, tedy v pátek tento týden.

To znamená, že obrázky, na které se můžeme u tohoto článku podívat, nejsou oficiální. Doputovaly k nám ze Slovinska od člověka, který dostal možnost si koupit stavebnici ještě před oficiálním zahájením prodeje.

Foto: Anže Ejet

Bugatti Chiron z Lega

Fotky byly sdíleny na Facebooku, velmi podobné vypluly na povrch od řady různých autorů. Všechny mají několik společných znaků - počet kostiček ve stavebnici je 3599 a sériové číslo je 42083. Předpokládáme tedy, že se na podvrh nedíváme.

Dozvěděli jsme se i cenu, za kterou byla stavebnice pořízena - 400 eur, tedy zhruba 10 300 korun. Může si ji tedy pořídit kdokoli.

Není to málo, to samozřejmě, podle krabice je ovšem model v měřítku 1:8 ke skutečnému autu. Je-li skutečný chiron dlouhý 4544 mm a široký 2038 mm, bude mít ten z lega na délku asi 57 cm a na šířku asi 25 cm.

Foto: Anže Ejet

Bugatti Chiron z Lega

Zpracování je skutečně detailní, jak je u špičkových stavebnic značky Lego zvykem. Všimněte si, že v útrobách bude skutečně motor W16 a že i zadní křídlo bude vysouvací.

A pokud to z obrázků chápeme správně, brzdové kotouče se budou točit, ale třmeny zůstanou nehybné. Deset tisíc korun při takovém smyslu pro detail najednou člověku přijde jako pakatel.

Může se vám hodit na službě Zboží.cz:

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám