Hlavní obsah

Rolls-Royce Cullinan jako kupé či pick-up? Zajímavé, leč nepravděpodobné

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Automobilka Rolls-Royce ukázala své první SUV jako pětidveřový vůz. Maďarský designér X-Tomi popustil uzdu své fantazii a představuje Cullinan jako kupé, kabriolet, pick-up nebo verzi „pro chudé” s nelakovanými nárazníky.

Foto: X-Tomi

Rolls-Royce Cullinan Coupé je budoucnost možná zajímavá, ale velmi nepravděpodobná. Ilustrace X-Tomi

Článek

První čtyřkolka a zároveň první SUV v historii značky Rolls-Royce se představilo minulý týden. Má jméno Cullinan, délku přes 5,3 metru a jeho cena má začínat na 7,3 miliónech korun. [celá zpráva]

Automobilka ukázala „klasické” SUV, tedy vůz s pětidveřovou karoserií. Zadní pár dveří se sice otvírá proti směru jízdy, ale obecně není karoserie Cullinanu nic zas tak neobvyklého. Dnes však mají zákazníci poměrně velký zájem i o různé odvozeniny; dokladem může být dlouhodobý úspěch BMW X6.

Maďarský designér X-Tomi si z toho vzal inspiraci a na základě jedné ze zveřejněných fotografií Cullinanu uvádí pět svých ilustrací. Ty první z nich by teoreticky do výroby přijít mohly, další jsou krajně nepravděpodobné, a ta poslední je úplně nemožná.

Cullinan Coupé

Nutno předeslat, že šance kteréhokoliv z těchto modelů na sériovou výrobu je v podstatě nulová. Přesto vidíme jako realitě nejbližší verzi Coupé, která má jen jeden pár bočních dveří, pochopitelně otvíraných proti směru jízdy, jako třeba Wraith. A Range Rover koneckonců také existuje v limitované dvoudveřové edici. [celá zpráva]

Foto: X-Tomi

Rolls-Royce Cullinan Coupé - ilustrace X-Tomi

Cullinan Drophead Coupé

Jako kabriolet sice Range Rover neexistuje, ale jeho menší sourozenec s názvem Evoque ano. Proto by podle X-Tomiho mohl i Rolls-Royce zvážit otevřený Cullinan. Pro ty, kteří chtějí být v ulicích Monaka vidět ještě víc.

Foto: X-Tomi

Rolls-Royce Cullinan Drophead Coupé - ilustrace X-Tomi

Cullinan Pick-Up

Jste-li afroamerický rapper, Cadillac Escalade EXT vám už nestačí a Lamborghini LM002 nechcete trápit poskakováním po městě, jako stvořený by pro vás mohl být Cullinan ve verzi pick-up. V perleťově bílé barvě se zlatou maskou chladiče a zlatými 30” koly, jak jinak.

Foto: X-Tomi

Rolls-Royce Cullinan Pick-Up - ilustrace X-Tomi

Cullinan Sport

Protože slovo „sport” se v souvislosti s automobilem značky Rolls-Royce skoro nesmí vyslovit, považujeme Cullinan s nástavci nárazníků za realitě na hony vzdálený. Verze Black Badge možná vznikne, ale takovéto nárazníky mít jistě nebude. Pokud se vám líbí, nezbývá, než počkat, co s Cullinanem udělá tuner Mansory.

Foto: X-Tomi

Rolls-Royce Cullinan Sport - ilustrace X-Tomi

Cullinan „holobyt”

Nelakované nárazníky, plechová kola a halogenové světlomety - takhle by podle X-Tomiho mohl vypadat Cullinan, kdyby chtěl Rolls-Royce nabídnout verzi pro chudé. Na posledním místě je proto, že něco takového se jistojistě nestane.

Foto: X-Tomi

Rolls-Royce Cullinan holobyt - ilustrace X-Tomi

Reklama

Výběr článků

Načítám