Hlavní obsah

Porsche 911 GT3 zajelo Nürburgring o 24 sekund rychleji než předchůdce

Novinky, fra

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Severní smyčce Nürbugringu se říká Zelené peklo. Ne nadarmo. Je to pořádně náročný okruh v zeleném lese. A tady se prohnalo zelené Porsche 911 GT3, které svého předchůdce předehnalo o 24 sekund.

Takhle se jede Nürburgring na hraně fyzikálních zákonůVideo: Porsche

 
Článek

„Žádný jiný model Porsche nemá tak blízko k motoristickému sportu jako nový GT3 RS. V jeho konstrukci je využito mnoho nápadů z motoristického sportu, například ze závodního vozu 911 GT3 R,“ říká Frank-Steffen Walliser, vedoucí oddělení motoristického sportu a vozidel GT. Jistě, tohle auto je opravdu někde na hraně silničního a závodního auta. Nemůžeme se tak divit, jak neskutečně snadno si dokáže s tímto okruhem, kde je na denním pořádku uklízení trosek aut, poradit.

Jen se podívejte na video, kde je jízda zaznamenaná. Za volantem byl Kévin Estre, který se během testů střídal s vývojovým jezdcem Larsem Kernem. Vůz s výkonem 520 koní si s okruhem dokázal poradit v čase 6:56,4 minuty. To je o 24 sekund méně, než u předchozí generace GT3. Celkově trať měří 20,6 kilometru, teplota vzduchu byla ideálních 14 °C a vozovky 18 °C.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 RS na okruhu Nürburgring

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 RS na okruhu Nürburgring

Sám řidič pěl neskutečnou chválu na auto: „Ta jízda byla pro mě senzační zkušeností. Především v rychlých zatáčkách a při brzdění má GT3 RS neuvěřitelně blízko k našemu závodnímu vozu GT3 R. Hodně se mi líbí také motor vozu GT3 RS. Je to úžasný pocit vytáčet šestiválec až k 9000 ot./min.“

Velký podíl na jízdních vlastnostech přiznal pneumatikám. Jde totiž o nové silniční pneumatiky Michelin Pilot Sport Cup 2 R, které jsou sice určeny pro silnice, ale mají pekelně blízko k závodním speciálům. Pneumatiky o rozměrech 265/35 ZR 20 (pro předek) a 325/30 ZR 21 (pro zadní nápravu) budou zanedlouho k dispozici i u Porsche.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 RS na okruhu Nürburgring

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám