Hlavní obsah

Opel poprvé ukázal novou Corsu GSi

Novinky, maž

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tři písmena GSi používá Opel již od osmdesátých let pro svoje sportovní modely. Zatím posledním přírůstkem by měla být Corsa GSi (Grand Sport Injection), automobilka právě zveřejnila první fotografie.

Foto: Opel

Opel Corsa GSi (2018)

Článek

Proti běžné corse má verze GSi, dodávaná v třídveřovém provedení, agresivnější přední nárazník, vzadu je pak nepřehlédnutelné křídlo. Sportovní verze corsy jede na osmnáctipalcových kolech.

Podvozek i brzdy s červenými třmeny jsou převzaty z Corsy OPC. Uvnitř najdete sportovní sedačky Recaro a hliníkové pedály. Připomínáme, že Opel má v nabídce pro corsu vrcholné provedení OPC. To pohání motor 1.6 Turbo naladěný na 152 kW, respektive 207 koní. Jeho cena začíná těsně pod půl miliónem korun.

Zpátky ke Corse GSi: motor umístěný vpředu klasicky pohání kola přední nápravy, Opel ale nepochopitelně neuvedl technické údaje. Dle spekulací by pod kapotou mohl být benzínový motor 1,4 Turbo, naladěný na výkon 110 kW /150 k (nebo možná o pár koní vyšší) a dodávaný se šestistupňovou manuální převodovkou.

Přesné datum uvedení do prodeje ani prodejní cenu zatím automobilka z Rüsselsheimu neoznámila.

Foto: Opel

Opel Corsa GSi (2018)

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám