Hlavní obsah

Ford postavil největší billboard na světě. Inzeruje na něm své nejmenší SUV

Největší billboard světa je velký jako 20 tenisových kurtů a váží dvě tuny. Je upevněn na osmé nejvyšší budově Madridu, instaloval ho Ford - a autem, které propaguje, je malý crossover EcoSport. Po skončení kampaně bude darován charitě.

Foto: Ford

Největší billboard na světě inzeruje jedno z nejmenších SUV na světě.

Článek

Jak nejlépe propagovat malý crossover, který uvádíte na trh? Způsobů je hromada, jedním z nich je např. prezentace novinářům - té jsme se v případě Fordu EcoSport zúčastnili loni v prosinci. [celá zpráva]

Skutečnou reklamou však myslíme televizní spoty, stránky v časopisech - a billboardy. Ford se ke zviditelnění svého nejmenšího SUV rozhodl získat rekord s největším billboardem na celém světě.

Na budovu Edificio España v Madridu, která je osmou nejvyšší budovou ve španělském hlavním městě, nainstaloval gigantickou reklamu a pozval porotu z Guinnessovy knihy rekordů. Jedna strana budovy nestačila, všimněte si, že je billboard zahnutý za dva rohy.

Foto: Ford

Ford EcoSport - největší billboard na světě

Celková plocha billboardu je 5 265 metrů čtverečních, což je ekvivalentem dvaceti tenisových kurtů. A hlavně to je o necelých 242 metrů čtverečních více, než měřil dosud největší billboard světa v Dharanu v Saúdské Arábii.

„Guinnessův rekord ve velikosti billboardu představuje kreativitu, která tlačí naši společnost kupředu,” uvedla Elena Burguete, šéfka marketingu španělské divize Fordu. Gigantický billboard zůstane na svém místě jen do konce tohoto měsíce, pak ho Ford daruje nadaci Apascovi, která pomáhá zaměstnávat lidi s postižením.

Reklama

Výběr článků

Načítám