Hlavní obsah

Porsche ukáže nejvýkonnější 911, nabídne 520 koní

Novinky, maž

Porsche 911 GT3 RS je už dlouhá léta vrcholem modelové řady 911. Omlazená verze podle zpráv posílila o 20 koní na celkových 520, které doluje čtyřlitrový šestiválec, jenž nemá ani turbodmychadlo, ani kompresor.

Foto: Porsche

Porsche 911 GT3 RS (2018)

Článek

Zatím není nic oficiální, protože informace i první fotografie se na internet dostaly ukvapeným publikováním australského internetového magazínu Drive. Fotky byly posléze staženy, jejich kolování po internetu ale nic nezabránilo. V řádech dnů lze očekávat, že se sadou obrázků přijde samotná automobilka.

Omlazenou verzi 911 GT3 RS pohání atmosféricky plněný čtyřlitrový šestiválec s výkonem 520 k (382 kW), tedy o 20 k větším výkonem než dosud. Motor opět půjde vytočit k hranici devíti tisíc otáček, což je mezi soudobými automobilovými motory vynikající hodnota. Ohledně hodnoty točivého momentu zatím nepadlo ani slovo, minulá generace nabízela 480 Nm.

Stovka s PDK za 3,2 sekundy

Motor v 911 GT3 RS je jako dosud spojený s upravenou sedmistupňovou dvouspojkovou převodovkou Porsche PDK nebo - což je vzhledem k nabízenému výkonu velmi unikátní - přímo řazenou převodovkou.

Z klidu na 100 km/h dovede GT3 RS zrychlit během 3,2 sekundy, což je o jednu desetinu rychleji než dosud.

Vzhled se prakticky neměnil, což je pro Porsche typické. Změny - notabene v případě pouhého faceliftu - provádí jen velmi nerado. Přepracované jsou nicméně otvory pro nasávání vzduchu, jiný je i přední nárazník. Více prozradí samotná automobilka, patrně již během února.

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Porsche 911 GT3 RS

Foto: Martin Žemlička, Novinky

Porsche 911 GT3

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám