Hlavní obsah

Tuning si zaslouží i minibusy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Minibus není zrovna častým terčem úprav tuningových firem. Ono taky například Ford Transit není zrovna fešák k pohledání, který by někoho vzal u srdce. Ale přesto…

Foto: Loder 1899

Ford Transit Loder 1899

Článek

Brutální Ford

Tak přece jen se Ford Transit Custom dá změnit. My ho měli už v sériové verzi velmi povedeného, když náš testovaný vůz měl nádhernou modrou barvu, litá kola a rychlé pruhy. [celá zpráva]

Jenže německá firma Loder 1899 se rozhodla mu změnit tvář poněkud razantněji. A to dost. Jen se podívejte, jak se z takového užitkového vozu pro devět lidí může udělat něco, co zaručeně přitáhne oči všech lidí.

Přední maska byla sejmuta a nahradil ji jeden velký kus spojený s nárazníkem. Ten je víc přitlačený k zemi a má v sobě ohromné vstupy vzduchu. Vše podtrhává „lízátko“ ve spodní části. Širokánské blatníky pak dávají vyniknout zajímavým kolům 8.5 x 18” Classic B s nasazenými pneumatikami 255/55 R18. Vzadu samozřejmě nesmí chybět difuzor. Z techniky se změnil jen podvozek, který dostal kratší pružiny.

Foto: Loder 1899

Ford Transit Loder 1899

Karbon na V

Druhý kousek pochází z Ruska, konkrétně z Moskvy od firmy TopCar. Jde o německý Mercedes-Benz V, kterému byly sejmuty díly, jako je přední nárazník, kapota, zadní nárazník apod. Ty pak prošly laserovým scannerem, kde se vytvořila 3D mapa těchto dílů.

Změnou v počítačovém programu pak vymodelovali nové díly, které následně vyrobili z uhlíkového kompozitu. Takže díly do auta perfektně sednou na milimetr přesně a přitom vypadají naprosto fantasticky. Nové jsou třeba i přední LED světla pro denní svícení. Samozřejmostí je zatmavení oken na propustnost typu „rakev“.

Foto: TopCar

TopCar Inferno Mercedes-Benz V-Class

Foto: TopCar

TopCar Inferno Mercedes-Benz V-Class

L-U-X-U-S

A do třetice minibus, tentokrát Mercedes-Benz Sprinter, který ovšem přišel o svou minibusovou úpravu, protože vnitřek je naprosto unikátní. Pochází z polských Čechovic, kde sídlí firma Carlex Design. Ta vytvořila auto vrcholného luxusu.

Carlex se zaměřuje na interiéry, do kterých dodává především nejlepší kůži, jaká jde sehnat nebo exkluzivní dřevo. Všeho je tady aplikováno v míře více než bohaté. Zadní luxusní ušáky (jinak se nazvat nedají) jsou oddělené velkou konzolí, ve které je zabudován audio-video systém pro lepší využití volného času. Ve velkém baru po straně je pak všechno důležité pro víno, sekt i přípravu koktejlů, včetně šejkru.

Foto: Carlex Design

Mercedes-Benz Sprinter od Carlex Design

Foto: Carlex Design

Mercedes-Benz Sprinter od Carlex Design

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám