Hlavní obsah

Malý Opel Corsa je ve sportovní verzi sexy

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Opel většinou své novinky dávkuje v určitých skupinách. Nejinak je tomu i tentokrát. Po modelu Insignia GSi tu máme další sportovní novinku – Opel Corsa S.

Foto: Opel

Opel Corsa S

Článek

Kdo chce opravdu velké auto se silným motorem, ten si pořídí Opel Insignia GSi. [celá zpráva]

Komu ale stačí něco menšího, může si koupit Opel Adam S (představený už v roce 2014 a prodávaný s velkým úspěchem) nebo o kousek větší Opel Corsa. Opět má v názvu S a bohužel to vypadá, že Peugeot po převzetí značky Opel zcela zařízl divizi OPC, protože opět tu je auto se vzhledem OPC, ale bez tohoto jména.

Foto: Opel

Opel Corsa S

Foto: Opel

Opel Corsa S

Corsa dostala kompletní bodykit, včetně předního i zadního nárazníku, difuzoru, zadního křídla nebo velkých sedmnáctipalcových kol. Samozřejmě že autu sluší i LED diodová denní světla nebo chromovaný výfuk. Uvnitř pak je volant se zploštělou spodní částí, červený dekor na přístrojovce a ohromná sportovní sedadla Recaro.

Foto: Opel

Opel Corsa S

Opel výbavu nezanedbal, takže je tu třeba tempomat nebo Radio R 4.0 IntelliLink s konektivitou Apple CarPlay and Android Auto.

Ale samozřejmě to hlavní je pod kapotou. Stejně jako v Opelu Adam S je to zážehová přeplňovaná čtrnáctistovka s výkonem 112 kW (150 koní), která svůj výkon přenáší na přední kola přes šestistupňovou manuální převodovku.

Auto zrychlí z klidu na stovku za 8,9 sekundy a maximální rychlost je 207 km/h. Cena pro českou republiku zatím není známá.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám